2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Katkı Payı Ve Öğrenim Ücreti İşlemleri Hakkında

Önemli Not : Ödeme yapacak öğrencilerimizin öncelikle ders kaydı yapması gerekmektedir. Ders kaydı yapmadan bankada borç gözükmeyecektir.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılı interaktif kayıt işlemi 09 Eylül 2019 tarihinde başlayacaktır. İnteraktif kayıt aşamasında derslerinizi seçip kaydet düğmesine bastıktan sonra, ödemeniz gereken katkı payı/öğrenim ücreti tutarı hesaplanıyorsa bu tutarı herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARASINI BELİRTEREK ya da internet şubesi/dialog (telefon bankacılığı) kanallarından “Eğitim Ödemeleri” bölümünden öğrenci numarasını yazmak suretiyle ödeyebilirsiniz. Bu aşamada herhangi bir ücret hesaplanmıyorsa seçtiğiniz dersleri onaylanmak üzere danışmanınıza gönderebilirsiniz.

KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

2019-2020 eğitim-öğretim yılına ilişkin katkı payı/öğrenim ücreti hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı henüz yayımlanmadığından  07.07.2018 tarihinde yayımlanan 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar ile belirlenen katkı payı / öğretim ücretleri alınacak olup 2019-2020 yılına ait karar yayımlandıktan sonra arada fark oluşması durumunda 2019-2020 bahar yarıyılında tahsil edilecektir.

ÖNEMLİ UYARI Öğrencilerimiz ödeme yaparken hesap numarası belirtmemeli, öğrenci numarasını belirterek banka görevlisinin söylediği miktarda ödeme yapmalıdır. Bunun dışında yapılan manuel (hesaba havale, eft vb.) ödemeler sisteme online işlenemediği için ders kaydınızın onaylanamamasına neden olacaktır.

ELEKTRONİK HİZMET VE UZAKTAN EĞİTİM MATERYAL ÜCRETİ

Uzaktan Öğretim Programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler öğrenim ücreti yanında bu ücretle orantılı olarak belirlenecek “Elektronik Hizmet ve Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti” ni de öderler. Elektronik Hizmet ve Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank)’nda ödemeniz gereken tutarın içindedir.

LİSANS – ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ

Lisans – önlisans programlarına kayıtlı öğrencilerimiz ders kaydı yaptıktan sonra ekranlarında görünen borç miktarını 09 Eylül 2019 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank)şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir. 2004 yılından önce kayıtlı öğrenciler ile İLİTAM programına 2010 yılı ve öncesinde kayıtlı öğrenciler ödemelerini 09 Eylül 2019 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler.

ENSTİTÜ ÖĞRENCİLERİ

Enstitülerimizde kayıtlı ve kayıt olacak örgün öğretim öğrencileri ders kaydı yaptıktan sonra ekranlarında görünen borç miktarını 09 Eylül 2019 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir.

Enstitülerimizde kayıtlı veya kayıt olacak II. Öğretim ve Uzaktan Öğretim programlarındaki öğrencilerimiz ders kaydı yaparken sistem tarafından seçtikleri derslerin kredisi karşılığında borçlanacaklardır. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir.
Uzaktan Öğretim Programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler öğrenim ücreti yanında bu ücretle orantılı olarak belirlenecek “Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti’ni de öderler. Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) ’nda ödemeniz gereken tutarın içindedir.

İKİNCİ YÜKSEKÖĞRETİM SORGULAMASI

Öğrencilerimizin ikinci yükseköğretim sorgulaması Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ‘nden online olarak yapılmaktadır. Bu konuda elle herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Bu nedenle borçlanan öğrencilerimiz diğer yükseköğretim kurumlarından kayıtlarının silinmesi ve bu bilginin diğer yükseköğretim kurumu tarafından Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ‘ne aktarılması durumunda borçları ders seçme ekranına tekrar girildiğinde otomatik olarak silinecektir.

2019-09-06T10:55:52+03:00