2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Dikey Geçiş Sınavı (Dgs) Ek Yerleştirme Sonucuna Göre Üniversitemize Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Dikkatine

ÜNİVERSİTE E-KAYIT

Üniversitemize 2019- DGS ek yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini;

• 15-19 Ekim 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/adresinden yapabilirler.
  • Bu adrese e-devlet şifresi ile girerek ‘E-Hizmetler’ sekmesinden açacakları sayfanın sonunda yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altındaki ‘Üniversite E-Kayıt’ sekmesinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
  • Kayıt işleminden sonra mutlaka kayıt yaptırdıklarına dair belge almalıdırlar.
  • E-devlet üzerinden kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin Üniversitemize kayıtlarla ilgili olarak gelmelerine veya herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur. Ancak onaylı ders içerikleri  ve Öğrenci Durum Belgelerini (Transkript) ilgili Fakülte Öğrenci İşleri Birimine teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Öğrenim ücretlerini sadece uzaktan öğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar ödeyecek olup, Ders kaydı yapıldıktan sonra herhangi bir VAKIFBANK  şubesinden öğrenci numaralarını belirterek yatırabilirler.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT YAPTIRAMAYACAK ADAYLARIN KAYIT İŞLEMİ

KAYIT TARİHLERİ: 16-21 Ekim  2019

KAYIT ADRESİ:
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 10. Yıl Yerleşkesi, Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz KANSU Binası Beşevler/ANKARA
Kayıt için şahsen ya da noterden vekalet verilecek kişi aracılığıyla başvurulması gerekmektedir.

KAYIT SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:
Bu belgelerin asıllarını eksiksiz olarak teslim etmeniz gerekmektedir.
1- oidb.ankara.edu.tr web sayfasından doldurulacak Öğrenci Bilgi Kayıt Formu
Önemli Not : Öğrenci bilgi kayıt formunu doldururken mutlaka güncel e-posta adresi girilmesi gerekmektedir.
2- 2018 DGS Sonuç Belgesi’nin bilgisayar çıktısı,
3- Lise  diplomasının aslı ve fotokopisi,
4- Ön lisans diplomasının aslı ve fotokopisi veya yeni tarihli mezuniyet belgesi ve fotokopisi,
5- Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
6- 3,5×4,5 cm boyutlarında biometrik çekilmiş 6 adet fotoğraf,
7- 1996 ve önceki yıllarda doğan erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi,
8- Öğrenim ücretlerini sadece uzaktan öğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar ödeyecek olup, Kayıt işlemi yapıldıktan sonra herhangi bir VAKIFBANK  şubesinden öğrenci numaralarını belirterek yatırabilirler.
9- Uzaktan öğretim programlarına kayıt hakkı kazanan adayların yatırmaları gereken öğrenim ücretinin içinde Elektronik Sistem ve Materyal Ücreti’nin birinci taksidi de yer almaktadır.
10- Zorunlu hazırlık sınıfından ya da temel yabancı dil derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler ulusal veya uluslararası geçerliği olan yabancı dil sınav sonuç belgesini Yabancı Diller Yüksekokulu’na teslim etmelidirler.
11- Onaylı ders içerikleri  ve Öğrenci Durum Belgesi (Transkript),
Not:(İlahiyat Uzaktan Eğitim öğrencilerininTranskript ve ders içeriklerini getirmelerine gerek yoktur.)
12- Ebelik, Hemşirelik ve Ortez-Protez Programları’na kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu.

ZORUNLU HAZIRLIK SINIFI İÇİN YABANCI DİL DÜZEY BELİRLEME SINAV TARİHLERİ
Tarih: 23/10/2019 Sözlü Sınavı          Saat: 10.00
Tarih: 23/10/2019 Yazılı Sınavı          Saat: 10.00

SINAV YERİ: Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu: Gölbaşı 50.Yıl Yerleşkesi Bahçelievler Mahallesi Kaymakamlık Arkası Gölbaşı / Ankara