2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YERLEŞTİRMELERİ SONUCUNDA KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN FAKÜLTE BAZINDA KAYIT TARİHLERİ VE SAATLERİ

Adaylar kayıt hakkı kazandıkları fakültenin aşağıdaki kayıt tarihi ve saatine göre kayıt merkezinde hazır olmaları gerekmektedir.

KAYIT TARİHİ KAYIT SAATİ
09:00-11:00 11:00-12:30 13:30-15:00
05 Eylül 2017 Salı   Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
06 Eylül 2017 Çarşamba Tıp Fakültesi Hukuk Fakültesi Eczacılık Fakültesi
Haymana Meslek Yüksekokulu Eğitim Bilimleri Fakültesi Veteriner Fakültesi
  Adalet Meslek Yüksekokulu
07 Eylül 2017 Perşembe Mühendislik Fakültesi Mühendislik Fakültesi Diş Hekimliği Fakültesi
    Elmadağ Meslek Yüksekokulu
08 Eylül 2017 Cuma Siyasal Bilgiler Fakültesi Fen Fakültesi Nallıhan Meslek Yüksekokulu
  Ziraat Fakültesi Spor Bilimleri Fakültesi
  İletişim Fakültesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu
  Gama Meslek Yüksekokulu İlahiyat Fakültesi

ÖNEMLİ BİLGİLER

• Adaylar kayda gelmeden önce aşağıdaki ön kayıt formunu doldurup çıktısını alıp kayıt günü kayıt belgeleri ile birlikte teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Ön kayıt formunda (*) ile gösterilen maddeleri zorunlu doldurulması gerekir. 12,14,15,18 inci maddeleri yabancı uyruklu öğrenciler (mavi kartlı, Türkiye uyruklu ve çift uyruklular hariç) doldurması gerekir. 16,17 inci maddeleri yabancı uyruklu olan (mavi kartlı ve çift uyruklular hariç) ve ikamet teskeresi olanlar doldurması gerekiyor.

ULUSLARARASI ÖN KAYIT FORMU için tıklayınız. (2 nüsha doldurulacaktır.)

• Kayıt belgelerinden “Maddi Güvence Belgesi” için adayın en az bir yıllık öğrenim ücretini karşılayabilecek meblağ bulunduğunu gösterir Türkiye’deki herhangi bir bankada adına açılmış hesap cüzdanı fotokopisi getirmesi gerekir. Şayet adayın tüm eğitim masraflarını karşılamayı taahüt eden kişi var ise aşağıdaki linkten dilekçe örneğini doldurup imzalayıp ekine de dilekçeyi imzalayanın pasaport yada kimliğini ve maddi güvence olarak gösterdiği belgeyi (Onaylı maaş bordosu veya adayın en az bir yıllık öğrenim ücretini karşılayabilecek meblağ bulunduğunu gösterir Türkiye’deki herhangi bir bankada adına açılmış hesap cüzdanı fotokopisi) eklemesi gerekmektedir.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ  için tıklayınız

• SAT1 sonucuna göre kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt tarihlerine (5-8 Eylül 2017) kadar sınav sonuç belgelerinin ETS tarafından doğrudan kayıt adresine gönderilmesini sağlamaları gerekmektedir. (Ankara Universitesinin SAT Kodu:7964)
  •  Kayıt hakkı kazanıp kayıt yaptıran tüm öğrenciler (Öğrenim dili %100 yabancı dil olan programlara kayıt olanlar hariç) Türkçe yeterlilik sınavına alınacaklardır. Türkçe yeterlilik sınavı tarihi, saati ve adresi oidb.ankara.edu.tr web adresinden duyurulacaktır. Sınava girebilmek için öğrencinin yanında öğrenci belgesi, pasaport yada kimlik belgesi olması gerekir.
  •  Zorunlu hazırlık sınıfı olan programlara kayıt olan öğrenciler ile İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfını tercih eden tüm fakülte/yüksekokul öğrencileri,  Ankara Üniversitesi kayıt programında belirtilen kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 19-20 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak olan Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı’na girerler. Sınav için ayrıca bir kayıt yaptırma işlemine gerek yoktur.

ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL SINAVI TARİHLERİ için tıklayınız.