2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ İŞLEMLERİ HAKKINDA

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılı interaktif kayıt işlemi 11 Eylül 2017 tarihinde başlayacaktır. İnteraktif kayıt aşamasında derslerinizi seçip kaydet düğmesine bastıktan sonra, ödemeniz gereken katkı payı/öğrenim ücreti tutarı hesaplanıyorsa bu tutarı herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARASINI BELİRTEREK ya da internet şubesi/dialog (telefon bankacılığı) kanallarından “Eğitim Ödemeleri” bölümünden öğrenci numarasını yazmak suretiyle ödeyebilirsiniz. Bu aşamada herhangi bir ücret hesaplanmıyorsa seçtiğiniz dersleri onaylanmak üzere danışmanınıza gönderebilirsiniz.

KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ
2017-2018 eğitim-öğretim yılına ilişkin katkı payı/öğrenim ücreti hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı henüz yayınlanmadığından, 2016-2017 yılı için yayınlanan 22.10.2016 tarihli Resmi Gazete’ deki Bakanlar Kurulu Kararındaki ücretler avans olarak alınacaktır. Bu yıl için yayınlanan tutarlar ile alınan tutarlar arsında fark oluşması durumunda bu tutarlar bahar yarıyılında mahsup edilir.
ÖNEMLİ UYARI
Öğrencilerimiz ödeme yaparken hesap numarası belirtmemeli, öğrenci numarasını belirterek banka görevlisinin söylediği miktarda ödeme yapmalıdır. Bunun dışında yapılan manuel (hesaba havale) ödemeler sisteme online işlenemediği için ders kaydınızın onaylanmamasına neden olacaktır.
ELEKTRONİK HİZMET VE UZAKTAN EĞİTİM MATERYAL ÜCRETİ
Uzaktan Öğretim Programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler öğrenim ücreti yanında bu ücretle orantılı olarak belirlenecek “Elektronik Hizmet ve Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti” ni de öderler. Elektronik Hizmet ve Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank)’nda ödemeniz gereken tutarın içindedir.
LİSANS – ÖNLİSANS ÖĞRENCİLERİ
Lisans – önlisans programlarına kayıtlı öğrencilerimiz ders kaydı yaptıktan sonra ekranlarında görünen borç miktarını 11 Şubat 2017 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir.
2004 yılından önce kayıtlı öğrenciler ile İLİTAM programına 2010 yılı ve öncesinde kayıtlı öğrenciler ödemelerini 11 Eylül 2017 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler.
ENSTİTÜ ÖĞRENCİLERİ
Fen Bilimleri Enstitüsü dışında kalan diğer enstitülerimizde kayıtlı ve kayıt olacak örgün öğretim öğrencileri ders kaydı yaptıktan sonra ekranlarında görünen borç miktarını 06 Şubat 2017 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir.
Fen Bilimleri Enstitüsü dışında kalan diğer enstitülerimizde kayıtlı veya kayıt olacak II. Öğretim ve Uzaktan Öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerimiz ders kaydı yaparken sistem tarafından seçtikleri derslerin kredisi karşılığında borçlanacaklardır. Ders kaydı yapmadan bankada herhangi bir borç gözükmeyecektir.
Uzaktan Öğretim Programlarına kayıt yaptıracak öğrenciler öğrenim ücreti yanında bu ücretle orantılı olarak belirlenecek “Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti ” ni de öderler. Elektronik Uzaktan Eğitim Materyal Ücreti TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) ’nda ödemeniz gereken tutarın içindedir.
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Fen Bilimleri Enstitüsü’ ne kayıtlı veya kayıt olacak örgün öğretim öğrencileri katkı payı ödemelerini 11 Eylül 2017 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindeki herhangi bir TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI (Vakıfbank) şubesinden ÖĞRENCİ NUMARALARINI BELİRTEREK, ücretsiz olarak yapabilirler. 2017-2018 Yılı Güz yarıyılında kayıt olan öğrenciler önce ders seçimi yapacaklardır. Daha önce kayıtlı öğrenciler ise ekranlarında gördükleri tutarları ödedikten sonra ders kaydı yapabileceklerdir.
İKİNCİ YÜKSEKÖĞRETİM SORGULAMASI
Öğrencilerimizin ikinci yükseköğretim sorgulaması Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ‘nden online olarak yapılmaktadır. Bu konuda elle herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Bu nedenle borçlanan öğrencilerimiz diğer yükseköğretim kurumlarından kayıtlarının silinmesi ve bu bilginin diğer yükseköğretim kurumu tarafından Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) ‘ne aktarılması durumunda borçları ders seçme ekranına tekrar girildiğinde otomatik olarak silinecektir.